Trener crno-belih je potpuno fokusiran na svoj posao, na derbi i na zadatke koje je postavio pred ekipu. Za sve mimo rada za sada nema mnogo vremena. "Prijatelji razumeju što ih nisam ni čuo ni video od kada sam došao", kaže uz osmeh.

Partizan je u seriji i hvata zalet pod Sašom Filipovskim.

Iako im je ova nedelja iscrpela veliku energiju, to se isplatilo, pa crno-beli u značajno boljem momentu dočekuju meč protiv Crvene zvezde u derbiju srpske košarke i ABA lige (ponedeljak, 21, TV Arena sport).

Posle dve pobede u Evrokupu u tri dana, crno-beli se sada pripremaju za najvećeg rivala, a trener Sašo Filipovski zna koje stvari će presuditi u tom okršaju.

"Gledamo svaku utakmicu za sebe, pa tako i ovu. Svaka utakmica je važna, za svaku se treba maksimalno spremiti, što se odnosi i na ovu koja je pred nama. Znamo da bi trebalo da odigramo na visokom nivou, sa visokom koncentracijom 40 minuta, jer Zvezda ima duboku rotaciju, mnogo igrača, igraju visokim intenzitetom 40 minuta i treba naći odgovor na takvu igru", počeo je Filipovski za YouTube kanal crno-belih "BC Partizan TV"

"I oni su kao i mi imali puno utakmica, nema mnogo vremena za veliku pripremu, ali biće važno da imamo koncentraciju, da precizno izvodimo elemente odbrane i napada i da u tome budemo konzistentni 40 minuta", kaže trener crno-belih.

Filipovski ističe da će koncentracija biti presudna na ovom susretu.

"To je dnevna forma, ona je uvek važna i nikad se ne zna ko može da iznenadi u sistemu koji postavljamo. Daj Bože da što više igrača iznenadi. Koncentracija mora da se vežba svakodnevno. Na utakmici dolazi do padova u igri, važno je vraćati se u ritam igre kroz celu utakmicu"

Partizan je ove sedmice upisao dve vrlo važne pobede u Evrokupu, savladavši prvo Uniks, a potom i Huventud. Sada je to već serija od četiri pobede u svim takmičenjima.

"Zadovoljan sam pristupom, zalaganjem, koncentracijom, zadovoljan sam pobedama, kao i time što se moji igrači trude na treningu i što to pokušavamo da sprovedemo na teren na utakmici. Nije svaki put idealno, nije svaki put konzistentno, ali normalno je da to ne može odmah da dođe na svoje mesto, jer ima puno utakmica, a malo prostora za trening. Uz to, naši rivali su igrali različite odbrane protiv nas. Napadali smo i agresivne odbrane i uske odbrane i 'ispod' i usmeravanja i preuzimanja i zone... Ekipa ima postavljena pravila, ali ona nisu još dobro uvežbana, jer smo morali da idemo u širinu, a kada se ide u širinu onda je teško uhvatiti preciznost bez treninga."

Trener crno-belih se malo osvrnuo i na život u Beogradu i navikavanje na novo okruženje. Na pitanje da li mu prilaze sa pričom o derbiju, odgovorio je da je potpuno fokusiran samo na svoj posao.

"Iskreno, mnogo manje spavam nego obično, nisam puno pratio šta se piše. Uglavnom se bavim analizama, utakmica, treninga pripremom protivnika, sastancima sa stručnim štabovima i igračima. Treba biti spreman za to. Nisam došao u Beograd da šetam i da gledam, iako je Beograd fantastičan grad. Imam puno prijatelja koje nisam ni čuo, ni video. Shvataju u kakvoj sam situaciji i razumeju to, u ovom trenutku je prioritet rad i samo rad", zaključio je Sašo Filipovski.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.