Zanimljiva izjava Mihaila Pavićevića.

Mornar iz Bara je nastavio da briljira u ABA ligi, pošto su u Splitu upisali i šestu pobedu u sezoni u sedmom meču. Barani sada "sede" na drugom mestu na tabeli, iza Crvene zvezde.

Ipak, pobedu protiv hrvatskog tima (95:87) nakon susreta obeležio je i trener Mornara.

Mihailo Pavićević je na konferenciji za medije sve iznenadio svojim izlaganjem u kojem je košarkašku javnost iznenadio time da je veliki navijač klubova iz Splita.

On je rekao da je veliki navijač i fudbalskog kluba Hajduka iz Splita.

“Ova utakmica je za mene posebno emotivna. Moja familija, otac, stric i brat bili smo najveći Hajdukovci i navijači Jugoplastike u Crnoj Gori. Znao sam da imam neprospavane noći nakon poraza Hajduka. Setiću se samo jednog, protiv Sent Etjena 4:1, jedna od najtežih sportskih noći mi je to bila", ispričao je šef struke Mornara, a onda naveo i manje poznat detalj.

“Drugi razlog zbog kojeg sam sa posebnim emocijama doživeo ovaj meč je u tajni koju hoću da otkrijem baš u ovom gradu. Razog zbog kojeg sam odabrao košarku, a bio sam talentovaniji za mnogo drugih sportova bio je Damir Šolman. Čitav život sam zbog njega nosio dres sa brojem 12”, rekao je Pavićević i zamolio portparola Splita da prenese njegove pozdrave legendarnom košarkašu.

Pavićeviću su potom saopštili da je Šolman iz lože pratio ovaj susret, a trener Mornara je istakao da će mu uputiti poziv da bude specijalni gost Barana na susretu ova dva tima u drugom delu sezone. Potom se osvrnuo i na samu pobedu protiv Splićana.

“Pokušavao sam da ubedim moje igrače da će biti izuzetno teška utakmica, jer igra i rezultati Spita nisu plod slučajnosti već dobrog i kontinuiranog rada mog kolege i sjajne atmosfere. I meč protiv Crvene zvezde je pokazao da to nije slučajnost. Mi smo ušli vrlo opušteni u prvu četvrtinu, dozvolili protivniku da se razigra što je bilo najopasnije. Primili smo 35 poena u ovom periodu, ali na svu sreću pojačali smo odbranu u drugom poluvremenu. Za nas je ovo izuzetno važna pobeda jer je stigla u jeku ovih naših putovanja tokom kojih gubimo osećaj gde idemo i gde dolazimo”, rekao je Mihailo Pavićević.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.