Reakcija na reakciju...

Novak Đoković je majstor za maratonske mečeve, mnogo puta je znao da u pet setova dobije meč posle neverovatnog preokreta, ali je kazao da je zbog mlađe publike - možda bolje da se igra u maksimalno dva dobijena seta!

Tako bi se grend slemovi, koji su se jedini igrali na tri dobijena, malo promenili, a deluje da je ta njegova izjava mnoge baš pogodila...

Čuveni dubl igrač Tom Vudbridž, s kojim je Novak i sarađivao na početku karijere, blago je rečeno nije zadovoljan predlogom - koji niko nije ni zvanično razmatrao.

"Nema šanse da mu ta ideja prođe. Gadio bi mi se takav tenis.Najbolje kod tenisa je uprava to što su grend slemovi posebni i da biste osvojili jedan takav turnir - morate biti najbolji i tehnički i taktički i fizički", poručio je Tom Vudbridž.

Stav koji brani prethodno je zauzeo i Rafael Nadal.

"Ako bi se grend slemovi igrali na dva dobijena seta, onda bi svaki turnir izgledao isto. Iznenađen sam što se Novak zalaže za tako nešto. On je jedan od onih koji je dosad imao najviše koristi što se igra na tri dobijena seta i sigurno ima više pobeda zbog tog pravila, nego poraza", rekao je Vudbridž koji ima 16 grend slem titula u dublu.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.