Verovatno najbolji srpski borac trenutno ima velike planove

Srbin iz Beča i jedan od najboljih MMA boraca današnjice Aleksandar Rakić najavio je napad na šampionski pojas poluteške kategorije u UFC!

Sledeća borba mu je zakazana za mart, protivnik je Tijago Santos, a "Raketa" je siguran da će pobediti i da taj trijumf vodi ka borbi za titulu.

Ko ne prati, Santos je iskusni Brazilac odlične tehnike, ali to ne remeti Rakića.

"Razmišljam samo o tom meču. Dobio sam odličnog borca koji je podeljenom odlukom izgubio od Džon Džonsa, pobedio je aktuelnog šampiona Jana Blahovica, što dovoljno govori o njemu. Dugo se nije borio, imao je dve operacije kolena, a u poslednjem meču izgubio je od Glovera Tešeire gušenjem. Odlično se poznajemo, trenirali smo u istom timu. Mislim da sam idealan protivnik za njega jer sam četvrti na rang listi, a on drugi pa neće mnogo nazadovati ako izgubi. Opet, znam svoje kvalitet, znam koliko sam dobar i siguran sam u pobedu. Naravno da će biti teško, ali imam mnogo vremena da se pripremim", rekao je Rakić u razgovoru za ATV televiziju iz Banjaluke.

On trenira tokom cele godine i za sebe kaže da je stalno "na 80%", a onda pred borbu "dotera" tih preostalih 20%. Pred pobedu protiv Entonija Smita trenirao je u Zagrebu gde je imao odlične sparing partnere. Još uvek ne zna gde će odraditi ovaj trening kamp.

"Moram da se dogovorim sa trenerima, pošto sve odluke donosimo zajedno. Kontaktirao sam Dražena Forgača iz Amerikan top tima Zagreb i moguće je da ponovo odem tamo. Prošli put smo radili pakleno i prezadovoljan sam kako je to izgledalo", rekao je Rakić.

Momak koji je poreklom iz Broda često dolazi u Republiku Srpsku u posetu porodici. Rođen je u Beču i tamo je odrastao, a protiv Smita je prvi put nastupio pod srpskom zastavom.

"To mi je bio motiv više, neki vetar u leđa. Ja sam Srbin, ali predstavljam čitav Balkan. Imam veliku podršku iz našeg regiona, dobijam mnogo poruka i srećan sam što je tako", dodao je srpski borac.

Ističe da između MMA boraca iz regiona vlada harmoničan odnos. Ne postoji rivalitet kao u drugim sportovima.

"MMA je najteži sport, to odgovorno tvrdim. Jednostavno ovde je objedinio nekoliko različitih sportova i zato je toliko naporno. Mislim da nas ujedinjuje ista muka kroz koju prolazimo kroz svaki trening i svaki meč. Imamo poštovanje jedni prema drugima", istakao je 28-godišnji borac.

Donedavno je neprikosnoveni Džons, koji ima mnogo mrlja van oktagona, otišao u tešku kategoriju, gde planira da izazove šampiona Stipu Miočića. Ipak, konkurencija nije olakšana, jer se šampion srednje Izrael Adesanja popeo u polutešku.

"UFC, naravno, dosta gleda i marketing, videćemo kakva će biti njihova odluka. Mislim da Glover prvi treba da dobije šansu da izazove Blahovica. Moguće da će ta borba biti na istom događaju kao i moja pa ćemo tada o svemu razgovarati", rekao je Rakić.

Šta Džons može u teškoj kategoriji?

"Nije prirodni teškaš, ima veliko telo, ali veoma tanke noge. Vidim da žestoko trenira, podiže velike kilaže, dobio je na masi, ali čeka ga paklen zadatak. Ako se bude tukao sa Miočićem, biće mu mnogo teško. Stipe je sjajan, videli ste kako udara, ne znam kako će to Džons izdržati", kaže rođeni Bečlija.

Nedavno se povukao i Habib Nurmagomedov, koga i Rakić smatra najboljim MMA borcem svih vremena.

"Nikada nije dozvolio sebi pobedu podeljenom odlukom sudija, mislim da ni rundu nije izgubio", kaže Rakić.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.