Irac će pauzirati tačno godinu dana, protivnik nije ni malo naivan

Kada je Konor Mekgregor letos po treći put najavio povlačenje, bukvalno svi su shvatili da je to sad već slab pokušaj cenkanja i samo su se pitali kada će sledeći put u oktagon.

Imamo odgovor na to pitanje: 23. januara na UFC-u 257! Protivnik je Dastin Poarje.

Njih dvojica su se ranije preko društvenih mreža dogovorili da se bore, ali meč je ozvaničen danas, kada je Mekgregor potpisao svoj ugovor. Još se ne zna gde će se održati UFC 257.

Irac ima skor od 22 pobede i 4 poraza u MMA, od čega 10/2 u UFC. Nije se borio još od januara, kada je za samo 40 sekundi zaustavio Donalda Serona. Verovali ili ne, to mu je bila prva pobeda u oktagonu posle više od tri godine!

Poslednju pre te je ostvario novembra 2016. nad Edijem Alvarezom, nakon čega se bacio u onaj cirkus sa Flojdom Mejvederom i egzibicionim boks mečom 2017. U UFC se vratio oktobra 2018, ali tada ga je "pridavio" Habib Nurmagomedov.

Sa druge strane, Poarje (26/6 MMA, 18/5 UFC) se poslednji put borio u junu, kada je na poene dobio Dena Hukera. Ovaj Amerikanac u poslednjih šest borbi ima skor 5/1, a taj jedini poraz pretrpeo je takođe od Nurmagomedova, septembra 2019.

Meč Mekgregor-Poarje mogao bi da donese prvog izazivača za titulu lake kategorije. Nurmagomedov je najavio povlačenje posle pobede nad Gejdžijem, ali još nije napustio tron, a neki kažu da bi mogao da se vrati.

Pre duela sa Gejdžijem rekao je da nije zainteresovan za revanše ni sa Mekgregorom ni sa Porjeom, pošto je već obojicu pobedio.

Konor i Dastin su se sastali 2014, kada je Irac pobedio tehničkim nokautom u prvoj rundi.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.