Tek treba da stignu detalji o smrti Francuza.

Čovek koji je pomerao granice u ekstremnim sportovima i rutinski radio stvari od kojih vam se zavrti u glavi, poginuo je pod nerazjašnjenim okolnostima.

Francuz Vensan Rafe je poginuo u Dubaiju, gde je poslednjih nedelja vršio testiranja ''džetmena'', kojim je trebalo da preleti ceo grad.

Ljubitelji ekstremnih sportova su u šoku jer nesreća koja se dogodila, a koja još nije razjašnjena do detalja, odnela život Rafeu (36).

Za sada se zna da je Francuz izgubio život vršeći jedan od probnih letova sa opremom koja čoveku omogućuje da leti, čak i do 400 kilometara na čas. Ovo je budućnost ekstremnih sportova, a Vensan je bio pionir u ispitivanju kompletne oblasti.

A post shared by Vince Reffet (@vincereffet)

Posmatrajući karijeru Vensana Rafea, primetne su bile hrabrost i odvažnost, pošto je radio stvari koje su običnom čoveku nezamislive.

Jedna od najpoznatijih je skok sa vrha planine i doskok u avion koji se kreće, a to je izveo u tandemu sa svojim najbližim saradnikom, Fredom Fugenom.

Za njega je sport bio nešto drugačije, a adrenalin ga je pokretao da radi neverovatne stvari. Skakanje padobran uz njegovo kasno otvaranje, bacanja sa nekih od najviših zgrada na svetu, letovi i skokovi iznad najviših planinskih vrhova... bili su svakodnevica za Rafea.

U narednim danima se očekuju reakcije i detaljnije informacije o smrti jednog od najpoznatijih ekstremnih sportista na svetu.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.