Svetsko prvenstvo 2021. godine u Egiptu biće prvo veliko takmičenje još od 2002. na kojem nećemo gledati Nikolu Karabatića. Ujedno, to verovatno znači da više neće nositi dres Francuske.

Loše vesti stižu iz Pariza!

Jedan od najboljih rukometaša u istoriji ovog sporta Nikola Karabatić pokidao je ligament desnog kolena. Karabatić će uskoro na operaciju, nakon čega ga čeka oporavak i pauza od nekoliko meseci, potvrdio je njegov klub Pari sen Žermen.

To znači da će legenda francuskog i svetskog rukometa, propustiti Svetsko prvenstvo koje će se održati u januaru naredne godine u Egiptu.

Naravno, pod uslovom da se situacija ne iskomplikuje zbog pandemije korona virusa.

Svetsko prvenstvo u Egiptu tako će biti prvo veliko takmičenje još od 2002. godine na kojem nećemo gledati Nikolu Karabatića.

Ovaj rođeni Nišlija debitovao je za reprezentaciju Francuske 2002. godine, a od tada do danas osvojio je sve što se osvojiti može na klupskom i reprezentativnom nivou.

Sa reprezentacijom Francuske na prvom velikom takmičenju, Svetskom prvenstvu 2003. u Portugalu osvojio je bronzu, što je bio tek uvod u veliku žetvu medalja u naredne dve decenije.

Četiri puta osvajao je titulu svetskog prvaka sa "trikolorima“, tri puta bio je evropski prvak, dva puta okitio se olimpijskim zlatom i na ukupno 22 velika takmičenja osvojio još pregršt srebrnih i bronzanih medalja.

Nakon 18 godina služenja reprezentaciji Karabatić će zbog propustiti Svetsko prvenstvo 2021. u Egiptu, što je verovatno i trebao biti njegov oproštaj od "galskih petlova“.

.@NKARABATICat international competitions since he debuted on the French national team in late 2002!

Now it seems that the World Championship 2021 in Egypt will be the first competition since 2002 without Nikola Karabatic.#handballhttps://t.co/CX5xH6BjoUpic.twitter.com/NpDM2x6oDz

(MONDO.BA)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.