Švajcarski teniser Rodžer Federer oglasio se baš nakon što se počelo pričati o njegovoj poruci na Instagramu posle Rolan Garosa.

Rodžer Federer potpuno je ignorisao Novaka Đokovića nakon finala Rolan Garosa, samo je čestitao svom "najvećem rivalu" Rafaelu Nadalu, a to je izazvalo čak i pažnju britanske javnosti koja je poslovično na njegovoj strani.

Šta zaista Rodžer Federer misli o Novaku Đokoviću i da li se zapravo njih dvojica ne podnose, kako se u javnosti često spekuliše?

Imali su u prošlosti neke razmirice, prvo je Đoković imitirao Federera, potom je Švajcarac njega optužio da folira povredu, prepucavanja je bilo i od strane njihovih bliskih ljudi (roditelja), o navijačima i da ne govorimo...

Ipak, poslednji događaj je možda napravio i najveći razdor.

Đoković je ovog leta osnovao novi Sindikat tenisera, čemu se Federer usprotivio i podržao ATP, zatraživši da ne bude razjedinjenja u stavovima "sada kada je najteže".

U razgovoru za "Schweizer Illustrierte" Federer je upitan da li je istina da postoje sukobi između njih dvojice, a na to je najbolji švajcarski teniser odgovorio da "sukoba nema" i da se zapravo "nisu čuli poslednja dva meseca".

Istakavši da poštuje trenutno najboljeg tenisera sveta, Federer je odbacio priče o neprijateljstvu.

"Mi smo tada samo razgovarali o restartu teniske sezone i uvođenju mera protiv korona virusa na turnire. Obojica smo u desetočlanom odboru ATP-ja, a puno je problema, poput preživljavanja nekih turnira i igrača koji moraju dodatno paziti na troškove", objasnio je Federer.

Dakle, sve je u redu između njih dvojice, u pitanju je samo tenisko rivalstvo koje posle dugo godina počinje da ide na ruku Đokovića.

U martu će preskočiti Federera po broju nedelja na vrhu ATP liste, ima više masters titula i bolji međusobni skor od Švajcarca, a planira i da napadne rekord po broju grend slem titula koji "RF" sada deli sa Nadalom (20).

Do kada Federer planria da igra? Već pet godina planira šta će posle karijere i još nije doneo odluku, ali će se fokusirati na porodicu, preduzetništvo, humanitarni rad...

"Volim da putujem i ima puno mesta na koja se želim vratiti, poput Meksika, Čilea, Kolumbije, Azije...", kazao je Federer i rekao da će posle karijere igrati tenis na neobičnim mestima da bi ga popularizovao.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.