Polufinale teniskog turnira u Sankt Peterburgu obeleženo je incidentom

U prelomnom momentu polufinalnog susreta u Sankt Peterburgu Andrej Rubljov - Denis Šapovalov dogodio se pravi skandal.

Kanadski teniser nije mogao da podnese buku koju je tokom celog meča pravio jedan od navijača njegovog protivnika. U momentu kada je Rubljov imao brejk loptu u trećem odlučujućem setu, Šapovalov je promašio prvi servis, a neko sa tribina počeo da aplaudira.

Neprijatna scena dekocentrisala je 12. tenisera sveta i on gubi taj poen.

Shapovalov not happy with someone in the crowd making constant disruptions. "Get outta here" He wanted the guy evicted. (TennisTV)pic.twitter.com/pNfGnmCi0a

 Nije mogao da suzdrži bes mladi teniser i glasno se obratio navijaču rečima:"Izađi napolje!"

Sudija je pokušao i da ga smiri i objasni mu da će to biti rešeno ali Šapovalov nije mogao da se primiri. Još nekoliko puta ponovio mu je da izađe a zatim je besno rekao da neće da igra ukoliko se taj navijač ne skloni sa tribina.

Sudija je pokušavao na sve načine da se dogovori sa Kanađaninom ali mu je teniser objašanjavao da je isfrustriran.

"On to radi tokom celog meča, nije prvi put u ovom gemu", ljutito je obrazložio polufinalista.

"Ne zaslužuje da bude ovde", ponavljao je Šapovalov sudiji koji se saglaso s tim, ali objasnio da bi igrač trebalo da se vrati na teren a da će nadležni rešiti problem.

Meč je ubrzo nastavljen, a kanadski teniser izgleda da nije mogao da pronađe način da se umiri i vrati igri na pravi način. Rubljov ga je savladao (4:6, 6:3, 6:4) i plasirao se u finale turnira u Sankt Peterburgu.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.