"Mogu samo pobedom da budem zadovoljan", rekao je trener crno-belih

Partizan je ostvario prvu pobedu u ABA ligi, ali Vlado Šćepanović nije bio zadovoljan igrom.

Najviše mu smeta što je njegov tim ponovo vraćao protivnika "u život" i istakao da njegov tim ne igra "ni sa 20 odsto svojih mogućnosti".

Posle pobede 103:90, trener Partizana je rekao:

"Mogu jedino biti zadovoljan pobedom. Opet ponavljamo neke stvari, ne znam koji je razlog. Vraćati ekipu u život tri-četiri puta je neozbiljno za ovu ekipu i ove iskusne igrače. Da li je to prevelika pauza od šest-sedam meseci... Nažalost, zbog toga smo izgubili dobijenu utakmicu od Huventuda, izgubili smo od Budućnosti. Ne znam dokle imamo kredit da možemo da gubimo na nekošarkaške stvari: fokus, nezagrađivanje, 'loose balls'. Jednostavno, zaslužili smo pobedu i mogu samo njom da budem zadovoljan".

Partizan sad putuje u Istanbul na duel sa Baščešehirom u Evrokupu.

"Nemamo vremena da korigujemo stvari, putujemo, ali nema predaje. Nažalost, ta utakmica sa Huventudom je odredila neki tok, bilo bi drugačije, ali šta je bilo - bilo je. Nalazimo se u takvoj situaciji, moramo da se borimo za svaku utakmicu, imamo kvalitet, ali trenutno ne igramo ni sa 20 odsto svojih mogućnosti", rekao je Šćepanović.

Trener FMP-a Vladimir Jovanović čestitao je Partizanu pobedu i rekao da je njegov tim u lošem ritmu, a onda je preuzeo odgovornost.

"Izgubili smo u Splitu, bilo nam je važno da izađemo sa energijom, da odigramo borbenu, fajtersku utakmicu, u većem delu tako smo i izgledali. Promašili smo u prvom delu slobodna bacanja, dozvolili poene koje nismo smeli, ali na kraju je presudio šut za tri poena. Posebno šut igrača za koje smo smatrali da su po rejtingu ili po trenutnoj formi njihovi najlošiji šuteri za tri poena. Oni su ubacili osam trojki i to je pre svega moja odgovornost. Sa tom odlukom mora da se živi", rekao je Jovanović.

Ipak, video je i dobre stvari.

"Važno je da smo pokazali karakter, nismo odustali, sa 18 razlike stigli smo na sedam, neću da komentarišem kraj utakmice i događanja, ali mi je drago zbog mladih igrača. Pecarski je pokazao da ima kvalitet, da može da igra na ovom nivou, da treba da nastavi da radi. Isto važi i za Popovića. Krivo mi je što se Đorđević povredio i ostaje žal što ga nismo imali večeras. Mislim da možemo da dignemo glavu i da idemo jače u nastavak sezone", rekao je trener FMP-a.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.