"Otišlo je to sve u krivom smeru".

Već godinama unazad iz Hrvatske dolaze kritike na račun ABA lige, a verovatno će ih tek biti pošto klubovi iz naše susedne zemlje ne kotiraju visoko.

Ove sezone u prvom rangu nastupaju Split, Zadar i Cibona koji su zajedno upisali jednu pobedu u prva dva kola ABA lige, a posebno se izblamirala Cibona koja je izgubila protiv Zvezde i Mornara i sa po četrdesetak poena razlike.

Jedan od najčešćih kritiačra ABA lige je legendarni košarkaš Dino Rađa koji se u podkastu "Jutarnjeg lista" dotakao ove teme.

"Ja odavno već govorim da mi u ovom trenutku nismo spremni da igramo ABA Ligu. Otišla je svakako u krivom smeru. To je trebalo da bude liga u kojoj će se igrači razvijati i napredovati, što je veća konkurencija tu bi profitirali, ali ABA liga se pretvorila u to ko ima više para i ko će doneti više Amerikanaca", kazao je na početku izlaganja Rađa.

"Ne vidim nikakvog smisla za hrvatsku košarku, ali ni za bilo koju koja igra".

Posebno mu se ne sviđa što je naglasak na strancima koji "guše" mlade košarkaše, a sve u trci za mestom koje vodi u Evroligu ili Evrokup.

"Čitao sam da oko 40 Amerikanaca igra ABA ligu, to su četiri kompletne ekipe, to je suludo. Jednog ili dvojicu razumem, ali pet-šest po ekipi je totalno bez veze. Igraju između sebe, nema tu nikakve koristi...", naveo je Rađa i potom zaključio:

"Ne znam koga to interesuje, ne sećam se kad sam pogledao neki meč ABA lige".

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.