Bizaran razlog za odluku o otkazivanju turnira koji je trebalo da se igra na kraju ove godine.

Dok se sportski događaji u svetu masovno odlažu ili otkazuju zbog korona virusa, Francuzi otkazuju WTA turnir iz drugih razloga.

WTA turnir u Limožu neće se odigrati i to samo jer organizator smatra da će na njemu nastupiti nedovoljno kvalitetne igračice! Kakav bizaran razlog.

Zbog procene da neće biti dovoljno teniserki iz 150 najboljih na svetu zainteresovanih za turnir u Limožu, on se otkazuje! Teniserke koje su računale na ove bodove će morati da promene plan i da se fokusiraju na preostala dva turnira do kraja godine, u češkoj Ostravi i austrijskom Lincu.

Najava organizatora Australijen Opena da će prvi grend slem u 2021. godini biti problematično održati, pre svega jer će ulazak u zemlju biti gotovo nemoguć, pravi nova pomeranja. Australijanci će teniserima dozvoliti da igraju, ali će morati u karantin pre turnira.

To u praksi znači i dve nedelje izolacije pre nego što počne tenis, a kada je već tako, WTA turnir u Limožu je u drugom planu.

Zato Francuzi ne znaju kako da uklope teniski turnir koji je na programu trebalo da bude od 14. do 20. decembra. I rešili su da ga otkažu.

Ovaj turnir pripada 125 kategoriji i računao je da će se u glavnom žrebu naći i neka zvučnija imena. Pored tih teniserki, većina bi bile one koje će u Australiji igrati kvalifikacije, ali im nova odluka grend slema govori da će već sredinom decembra morati u karantin.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.