Nije mu mogao ništa! Srpski teniser igra odličan tenis na italijanskom ostrvu.

Osmeh na licu,  nijedan izgubljen set i sigurna igra, to opisuje učešće Lasla Đerea na turniru na Sardiniji. Ovakve partije pružao je prošle godine kada je osvojio svoj prvi trofej u karijeri.

Stigao je talentovani srpski teniser do polufinalnog meča na italijanskoj šljaci. U četvrtfinalu savladao je češkog tenisera Jiržija Veselog.(6:4 ,6:4).

Đere ne samo da nije izgubio set ni protiv Veselog već protivniku nije dopustio nijednu priliku za brejk tokom celog meča, dok je on imao dve u krucijalnim momentima i obe ih iskoristio. Prethodno je savladao Nagala i Lajovića.

Laslo je na zvaničnoj ATP listi 74. teniser sveta, međutim sa današnjim uspehom mogao bi da se popne na 68. poziciju. Šta više, srpski teniser može bolje i od ovoga!

Ukoliko nastavi sa dobrim partijama Laslo može da zaradi dovoljan broj poena za još veći napredak. Prvu titulu sprski teniser osvojio je prošle godine u Riu de Ženeiru, tada ga je teniski svet malo bolje upoznao. Emotivnim govorom rasplakao je planetui od tada niže solidne uspehe.

Nakon pobede u Riu, tokom ceremonije Laslo nije uspeo da sakrije emocije. Zaplakao je a onda rekao da trofej posvećuje roditeljima koji više nisu sa njim jer su oboje preminuli. Publika je gromoglasnim aplauzom pozdravila ovaj potez, Đere se nije stideo suza, a nijedno tenisko takmičenje ne pamti ovako potresan govor. Nakon današnjeg meča na Sardniji, Đere je pogledom ka nebu ponovo pobedu posvetio roditeljima.

U ovoj sezoni odlično je odigrao u Kicbilu gde je zaustavljen u polufinalu.

Za finale Sardinije boriće se protiv boljeg iz meča Museti- Hanfman.

Može li Laslo do drugog trofeja u karijeri?

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.