Korona ponovo preti tenisu. Novi problemi za predstojeće turnire!

Tokom prethodne nedelje Francuska teniska federacija potvrdila je da će se Masters u Parizu koji traje u periodu od 2. do 8. novembra igrati pred kapacitetom od 1.000 navijača.

Međutim, u toj zemlji stanje je trenutno alarmantno zbog novoobolelih od koronavirusa. Francuski predsednik Emanuel Makron uveo je policijski čas u Parizu od devet sati uveče. Kako će to uticati na teniski turnir?

Nakon oglašavanja predsednika, oglasio se i ministar sporta.

On je rekao da će se takmičenja održavati u večernjim časovima, ali iza "zatvorenih vrata", odnosno bez prisustva publike. Problem će biti odvojiti dnevne i noćne mečeve, ali organizatori počinju da razmišljanju o rešenju.

"Neophodno je da organizatori i sportska federacija organizuju ovo takmičenje, uprkos ograničenjima. Važno je da održimo sport u životu, igralo se pred 1.000 ljudi ili u praznoj dvorani", zaključio je francuski ministar sporta i ipak dao nadu da će poslednji Masters u godini biti realizovan.

Titulu u Parizu na turniru serije 1000 ove godine brani najbolji teniser sveta Novak Đoković, koji je petostruki šampion ovog teniskog takmičenja.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.