Njegova šala nije dobro prošla kod Zapande publike

Kada je početkom devedesetih emigracija na Zapad sa ovih prostora postala masovna, godinama kasnije mogli smo da čujemo savet onih koji su otišli onima koji su ostali: "Pre ili kasnije ćeš nadrljati zbog svojih reči, bez obzira kakve su ti namere".

Mnogo je primera sudara istočnoevropskog, pogotovo balkanskog humora sa zapadnjačkom političkom korektnošću. Na udaru Britanaca, sada se našao i jedan Bugarin – Kubrat Pulev.

On u decembru treba da se sastane sa šampionom Entonijem Džošuom, Britancem nigerijskog porekla, sa istetoviranom Afrikom na ruci.

Kada su ga novinari na konferenciji za medije pitali koje su najbolje strane Džošue, on je odgovorio:

"Njegove jake strane? Nesumnjivo je to vrlo jak udarac. Šta ostalo? Njegov ten je bolji od mog".

Džošua je letos koristio svoju slavu da pogura pokret Životi crnaca su važni (Black Lives Matter).

Odmah su reagovali ljudi po internetu i komentarima:

"Ti prljavi rasisto", "Nadam se da će Entoni Džošua da ga isprebija posle ovakvog komentara", "To je sramni komentar kao da je iz sedamdesetih. Užasno", "Briga me šta ko kaže, ovo je rasistički", "Ovo je 100% rasizam".

Naravno, usledili su odmah pozivi da se Pulev "ukine".

"Neprihvatljivo. Suspendujte ga iz boksa i zamenite ADž-ovim sledećim protivnikom. Sjajna prilika da boks pokaže nultu toleranciju prema rasizmu".

Pulev se i prošle godine našao na udaru, kada je tokom intervjua sa novinarkom poljubio u usta, zbog čega ga je bokserska komisija Kalifornije suspendovala. Ona ga je optužila za seksualno uznemiravanje i najavila tužbu.

Nakon toga je mlađi brat bugarskog boksera objavio snimak u kome se vidi kako ta novinarka sugestivno pleše sa članovima Pulevljevog tima.

Posle manje od tri meseca, dozvola mu je vraćena, a tužba odbačena.

Pulev je obavezni izazivač Džošue u IBF verziji, ima 39 godina.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.