Tri godine nakon što je najtrofejniji rumunski klub morao da promeni ime, drugi najuspešniji je ispao iz lige, ali...

Rumuni su smislili kako da, nakon što je 2017. njihova verzija Crvene zvezde morala da preda vojsci originalno ime i smisli novo, ove 2020. godine klub koji bi bio ekvivalent Partizanu ne završi u drugoj ligi.

Fudbalski savez Rumunije odlučio je danas da poveća broj učesnika u najvišem rangu za sezonu 2020/21, što je omogućilo slavnom Dinamu iz Bukurešta da ne doživi istorijsku blamažu.

Osvajač 34 trofeja, od čega 18 šampionskih titula, sunovratio se ove sezone u drugoligašku konkurenciju, ali je nacionalna "kuća fudbala" reagovala, promenila pravila i dodala dva nova učesnika elitnog ranga - ali tako da najveći rival nekadašnje Steaue zadrži prvoligaški status.

"Imaćemo 16 klubova naredne sezone. To će doneti više prihoda i ojačati konkurenciju", obrazložio je predsednik Saveza, Razvan Burleanu, odluku zbog koje su "poludeli" navijači Dinamovog gradskog rivala i bivšeg prvaka Evrope, koji se već četiri sezone takmiči pod imenom FCSB.

Otkako se rumunski šampionat nastavio u junu, desetak Dinamovih igrača bilo je zaraženo korona virusom zbog čega taj klub nije odigrao poslednjih pet utakmica.

Sa samo 24 boda, klub koji je 18 puta bio šampion države, završio je na pretposlednjem mestu na tabeli koje je vodilo u niži rang, ali to se posle današnje odluke Saveza ipak neće dogoditi.

"Proširenje lige je najbolja odluka i drago mi je što su klubovi podržali ovaj predlog", rekao je Burleanu.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.