Generalno, suđenje je bilo dobro u drugom kolu Superlige

Poraz Partizana od Novog Pazara centralna je tema minulog kola Superlige, ali opet su se, doduše stidljivo, pominjale sudijske odluke.

Konkretno, pitanje je bilo da li su igrači Pazara bili u ofsajdu pre nego što je sviran penal za njih? Odgovor sudijskog eksperta: Nije bilo ofsajda, penal je očigledan.

Objašnjenje Igora Radojičića u pregledu kola na Areni sport glasi:

"Bitno je reći da napadač ispred sebe nema dva protivnička igrača, nego samo golmana, tako da se gleda položaj lopte. Tačnije, bitno je da se igrač nalazi iza lopte, što smo videli na ovom snimku, tako da ofsajda nema. Da ne ulazimo sad… Čak i da ga ima, postoji određeno tumačenje da li utiče na protivnika, ali bitno je da nema ofsajda", rekao je Radojičić.

Penal?

"Što se tiče prekršaja, mislim da je evidentan, potpuno nepotrebno, Zdjelar podiže noge, pokušava da spreči igrača Pazara da se vrati po loptu. Kažem, besportebno zato što igrač kreće u nazad, gol mu ostaje iza leđa, ali to je neka druga priča. Evidentno je da je prekršaj, tako da je ispravna odluka", rekao je Radojičić.

Poništeni gol Umara Sadika zbog ofsajda?

"Evidentno je da je bio ofsajd. Ono što je jako bitno je položaj pomoćnog sudije, a kada se nalazi na pravom mestu, nije teško doneti prave odluke. To je Miloš Simović, mlađi brat Novaka Simovića", kazao je ekspert.

Radojičić je izneo pohvale na sudije ovog meča, ali i na suđenje u kompletnom kolu.

"Moram da priznam da su to momci o kojima se neće pisati članci, bar ne još, dok ne steknu malo slavu i prođu malo iskustva u Superligi. Nikola Đorović, prvi pomoćnih, po mom skromnom mišljenju, jedan od najboljih pomoćnih sudija mlađe generacije u Srbiji", rekao je on.

Što se tiče Crvene zvezde, prema njegovom mišljenju, gol Bena je opravdano poništen zbog ofsajda, prekršaja nad Degenekom nije bilo, ali ni penala za Radnički u finišu meča, kada je Pankov igrao rukom.

"Nije penal iz prostog razloga: igrač je pogodio sam sebe u ruku. Pritom je ovde ruka u prirodnom položaju, a čak i da nije, da je visoko iznad glave, a on spuca sam sebe u ruku, nije penal", rekao je Igor Radojičić.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.