"Veoma mi je drago što sam ponovo u Partizanu", rekao je Mačvan.

Ipak - Partizan!

O povratku Milana Mačvana u klub, čije je boje branio dva puta, govorilo se i pre nego je legendarni košarkaš objavio odluku o završetku karijere, a naročito u danima nakon toga.

Tada se spekulisalo da li će trofejni as izabrati crno-bele iz Beograda ili Bolonje, zbog čega je na kraju morao da reaguje i sam "Mač" demantujući "pouzdane" informacije iz Italije da će postati direktor Virtusa i pomoći treneru Saši Đorđeviću u vođenju ekipe.

Kada su se spekulacije utišale, a sezona 2020-21 približila, predsednik Partizana Ostoja Mijailović sa zadovoljstvom je javnosti predstavio svog novog bliskog saradnika - savetnika za sportska pitanja.

"Milan Mačvan ponovo u Partizanu! Nekadašnji reprezentativac i kapiten Srbije, čovek koji je u dva navrata branio boje crno-belih, novi je savetnik predsednika KK Partizan NIS, Ostoje Mijailovića za sportska pitanja. Nova zaduženja Milana Mačvana, biće prvenstveno vezana za rad sa mlađim selekcijama Parnog valjka", objavio je klub na zvaničnoj stranici.

"Veoma mi je drago što sam ponovo u Partizanu, sada na novoj funkciji", rekao je 30-godišnjak, koji je igrao pred partizanovcima u sezonama 2011/12 i 2014/15.

"Želeo bih da se zahvalim klubu na ukazanom poverenju i šansi da praktično odmah nakon završetka igračke karijere počnem sa radom. To je u današnje vreme retko, ali verujem da ću svoje iskustvo iz igračkih dana nadograditi obavljajući ovu funkciju i da će moja posvećenost i zalaganje doneti nešto dobro Partizanu", dodao je Mačvan, kojeg čekaju "pune ruke posla" oko poslednjih pojačanja pred borbe na četiri fronta: Evrokup, ABA liga, Kup Radivoja Koraća i Superliga.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.