Prvi reket sveta i predsednik Saveta ATP igrača najavio je teniserima mogućnost da se neće igrati prvi masters u Evropi nakon nastavka sezone, piše "Marka"

Čelnici mastersa u Madridu nedavno su izdali saopštenje u kojem navode da su im vlasti Madrida savetovale da se ne održi turnir ove godine, koji je planiran za 13. septembar.

U saopštenju se navodi da zbog porasti broja zaraženih korona virusom u Španiji u poslednje vreme održavanje turnira nije bezbedno, a zamenik ministra javnog zdravlja Španije Antonio Sapatero poslao je pismo direktoru Felisijanu Lopezu u kome navodi da je "nemoguće održati turnir u septembru zbog velikog rizika za publiku, organizatore i igrače".

Da je otkazivanje prvog turnira u Evropi po nastavku sezone veoma blizu, potvrđuje i "Marka" koja je navela da je Novak Đoković, prvi reket sveta i predsednik Saveta ATP igrača već obavestio tenisere o toj mogućnosti.

Navodno, srpski as im je preneo u zajedničkoj komunikaciji da bi organizatori mastersa u prestonici Španije odluku o otkazivanju turnira mogli da donesu možda već i danas.

Prethodno je španska Vlada postigla dogovor sa ATP i WTA organizacijama da igrači koji se vrate iz SAD, sa mastersa Sinsinati i US Opena iz Njujorka, koji prethode turniru u Madridu, neće morati da idu u obavezni dvonedeljni karantin. Na taj način oni su olakšali piojedinim teniserima da donesu odluku o učešću na oba turnira.

Teniski čelnici su sada u pregovorima sa italijanskim vlastima kako bi ista pravila važe i za dolazak u Rim, na turnir koji bi trebalo da počne 20. septembra, odnosno odmah posle mastersa u Madridu.

Očekuje se da će ishod pregovora biti poznat u naredna dva dana, kako bi igrači i igračice mogli da planiraju put u SAD, a potom se i valjano pripreme za Rolan Garos, naredni grend slem, koji sledi 27. septembra u Parizu.

Novak Đoković trebalo bi da brani titulu na mastersu u Madridu.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.