Organizatori turnira u Italiji, prvog posle pauze zbog korona virusa, saopštili da je jedna igračica pozitivno testirana na Covid-19

Takmičenje u ženskom tenisu nastavlja se zvanično danas mečevima prvog kola na turniru u Palermu.

Biće to prvi zvanični nastup teniserki nakon petomesečne pauze, budući da je sezona suspendovana u martu zbog pandemije korona virusa.

Organizatori turnira u Italiji, međutim, susreli su se sa prvim problemom pre zvaničnog nastavka sezone, budući da je jedna teniserka koja je testirana po dolasku na turnir pozitivna na Covid-19.

Njeno ime nije objavljeno, ali je navedeno da je ona odmah izolovana i udaljena iz kompleksa u kojem su sve igračice boravile u istom hotelu.

Ta teniserka nije imala nikakve simptome, osim što je test potvrdio da je inficirana.

"Svi koji su možda bili u bliskom kontaktu sa igračicom koja je pozitivna moraće da obave testiranje prema protokolu koji je WTA ustanovio", navodi se u saopštenju organizatora turnira u Palermu.

Navedeno je da zaražena neće nastupati i da takmičenje neće biti prekinuto, već se nastaviti po ranije utvrđenom rasporedu prvim duelima, koji su zakazani za popodne.

Specijalista za zarazne bolesti bolesti Univerziteta u Palermu, doktor Antonio Kasio, rekao je da su im brojna testiranja koja su obavljena uoči početka turnira omogućila da "presretnu pozitivan slučaj", kao i da veruju da je to izolavan incident jer zaražena teniserka nije napustila hotelsku sobu dok je čekala rezultat testa.

Organizatori su saopštili da je pre starta kvalifikacija urađeno više od 400 testova među igračima i članovima njihovog stručnog štaba, kao i osoblja na turniru, od kojih je samo jedan bio pozitivan.

Nastup na turniru u Palermu, koji se igra za nagradni fond od 202.000 dolara, ranije je otkazala bivša broj jedan Simona Halep, pa je prvi nosilac Petra Martić iz Hrvatske, trenutno 15. na WTA listi.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.