Košarkaš Jute Donovan Mičel pred nastavak NBA lige doneo neprobojni prsluk i poručio da mu je "muka da bude u strahu"

Sezona NBA lige nastavljena je u Orlandu u zatvorenom kampusu pod posebnim uslovima, četiri i po meseca nakon prekida zbog pandemije korona virusa. Prve večeri odigrane su dve utakmice, na kojima je bilo mnogo uzbuđenja.

Uzbuđenja je bilo i oko terena. Igrači i članovi stručnog štaba sve četiri ekipe klečali su pred utakmice dok je intonirana američka himna u znak protesta protiv rasizma i policijske brutalnosti.

Donovan Mičel, košarkaš Jute, želeo je dodatno da privuče pažnju javnosti i pošalje važnu poruku, pa je pred prvi duel u nastavku sezone doneo pancirni prsluk u dvoranu.

Na zadnjem delu tog prsluka ispisana su imena osoba koje je ubila policija.

"Kao Afroamerikanci mučno nam je i umorni smo od toga da budemo u strahu", naveo je Mičel.

Mičel, koji je dao veliki doprinos u pobedi Jute nad Nju Orlensom (106:104) sa 20 poena, posle meča ponovo se dotakao vankošarkaških tema.

"Odlično je što smo upisali pobedu i dobar je osećaj vratiti se. Ali, bilo bi još bolje kada bi vlasti uhapsile ubice Brione Tejlor", naveo je Mičel.

Donovan Mitchell brought a bulletproof vest to the game with the names of numerous people killed by police.

"As African Americans...we're sick and tired of being afraid."

(via@TaylorRooks)pic.twitter.com/hAzn4AgnDq

Briona Tejlor, Afroamerikanka koja je imala 26 godina, ubijena je u martu u svom stanu, kada je policija uz nalog za pretres razvalila vrata, upala u stan i upucala je osam puta.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.