Petostruki svetski prvak u snukeru Roni O'Saliven poslao "jaku" poruku

Legendarni igrač snukera Roni O'Saliven zapretio je da će se povući sa predstojećeg Svetskog prvenstva u Šefildu, posle navoda da će navijačima biti dozvoljeno da prisustvuju takmičenju.

Britanska vlada je u petak objavila da je Svetsko prvenstvo u snukeru jedno od tri sportska takmičenja na kojima će se isprobati povratak publike, u sklopu popuštanja mera u vezi sa korona virusom, od 1. oktobra.

Svetsko prvenstvo u snukeru trajaće od 31. jula do 16. avgusta i biće dozvoljen ograničen broj gledalaca na Krusiblu. Britanski mediji preneli su da će umesto 980 ljudi, u sali biti prisutno upola manje.

"Ako počnu da vraćaju publiku, čak iako se radi o nekoliko stotina, neću se dobro osećati povodom toga. Mislim da bi to moglo da utiče na moju spremnost da učestvujem", rekao je O'Saliven, prenosi Beta.

O'Saliven ne misli da bi publika trebalo da prisustvuje takmičenjima u zatvorenom prostoru najmanje do naredne godine i "da mu se čini suludo što se o tome uopšte i razgovara".

"Samo mislim da je očigledno da neke stvari moramo da uradimo u određenim situacijama kako bismo zaštitili druge i umanjili rizik", dodao je jedan od najboljih snukeraša svih vremena.

Svetska snuker federacija nedavno je pozvala vlasnike godišnjih ulaznica za Krusibl da se izjasne da li žele da prisustvuju mečevima. Navijači će morati da drže distancu, ali nisu poznati drugi detalji oko organizacije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.