Mlada Italijanka za 18. rođendan častila se rekordom u skoku u dalj

Krv nije voda! Upravo to potvrdila je i mlada Larisa Japikino na atletskom mitingu Savona, prvom međunarodnom događaju u tom sportu u Italiji posle pauze zbog korona virusa.

Larisa, ćerka poznate skakačice u dalj Fione Mej, skočila je 6.80 metara pred domaćom publikom i častila sebe rekordom za 18. rođendan.

To nije samo njen najbolji rezultat u karijeri, već i rekord Italije u kategoriji atletičarki do 20 godina. Tim skokom atraktivna Larisa ispunila je i normu za učešće na dvoranskom Evropskom prvenstvu naredne zime u Poljskoj.

Japikino, koja je aktuelna evropska šampionka za starije juniore, trenutno se nalazi na drugoj poziciji svetske rang liste, koju deli sa najboljom srpskom atletičarkom Ivanom Španović. Bolji rezultat ima samo Šveđanka Kadi Sanja, i to samo za centimetar.

Mlada Italijanka skokom od 6.80 metara stigla je i na 10 mesto evropske večne liste u skoku u dalj.

Larisa Japikino, rođena u Borgo San Lorencu, potiče iz šampionske atletske porodice. Majka Fiona Mej je u skoku u dalj osvojila tri svetska zlata, bila je šampionka Evrope u dvorani 1998, a u bogatoj kolekciji medalja ima i dve srebrne na Olimpijskih igara u Atlanti 1996. i Sidneju 2000. godine.

Njen otac Đani Japikino takmičio se u skoku motkom, skoku u dalj, ali i sedmoboju u dvorani.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.