Lionel Mesi ostaje u klubu bar još jednu sezonu.

Najbolji svetski fudbaler - Lionel Mesi - neće ovog leta napustiti Barselonu.

Argentinac je odlučio da NE aktivira klauzulu u ugovoru koja mu omogućava da ode pre nego što mu isti istekne, krajem juna 2021.

Mesi je 2017. godine potpisao novi četvorogodišnji ugovor sa Barselonom, u koji je uključio odredbe da može besplatno da napusti klub na kraju bilo koje sezone, sve dok obavesti Upravu o svojim namerama pre 1. juna svake godine, preneo je portal "Goal".

Spekulisalo se da bi uskoro mogao da napusti Kamp Nou, posebno posle navoda predsednika Intera, Masima Moratija, da bi taj klub mogao da pošalje ponudu za jednog od najboljih fudbalera svih vremena.

Argentinac je nedavno putem društvenih mreža negirao da će napusititi  Barsu, a izvori bliski Mesiju potvrdili su da 32-godišnji fudbaler želi da ostane bar još godinu dana.

Mesi se pre nekoliko meseci javno sukobio sa pojedinim članovima klupskog rukovodstva, zbog čega su španski mediji navodili da će otići iz Barselone. 

Za njega je zainteresovan i Inter iz Majamija, čiji je jedan od vlasnika proslavljeni engleski fudbaler Dejvid Bekam.

Takmičenje u španskom fudbalskom prvenstvu nastaviće se 11. juna, a Barselona će dva dana kasnije igrati na gostovanju protiv Majorke. Barselona je prva na tabeli sa dva boda više od drugoplasiranog Real Madrida.