Na "Adria Touru" očekivano ne učestvuje, ali nije to jedini turnir koji se igra ovog leta...

Teniske egzibicije počinju da se ređaju. Posle "Adria Toura" koji počinje u Beogradu i nastavlja se širom regiona, i Nemci sada prave svoju egzibiciju.

Pre par dana smo najavili održavanje dvodelnog turnira u Berlinu, na kojem će učestvovati i Aleksandar Zverev i Dominik Tim.

Njih dvojicu ćemo 13. i 14. juna prvo gledati u Beogradu, pre nego što na red dođe turnir u Nemačkoj koji će se održati sredinom jula.

Ali organizatori ovog takmičenja žele da na njemu vide i rekordera po broju gren slem trofeja - Rodžera Federera!

Direktor turnira Edvin Vajndorfer je potvrdio da će legendarni Švajcarac dobiti pozivnicu da se pojavi na ovom takmičenju.

"Po uzoru na Bundesligu, želimo da postavimo i nove standarde u tenisu i organizujemo vrhunski događaj u teškim vremenima. Pregovaramo sa dva osvajača gren slem titula. Svakako ćemo pitati i Rodžera Federera. Znamo da on voli da igra na travi. Ali, kao i Anđelik Kerber, on želi da sačeka i vidi", rekao je Vajndorfer.

Jedan od razloga za to je i što se Federer oporavlja od povrede kolena, a učešće na turniru u Berlinu do sada su potvrdili i Nik Kirjos, Andrea Petković, Elina Svitolina i Julija Gerges.

Ranije je Novak Đoković pričao o tome da nije pozvao Švajcarca da učestvuje na turniru u Beogradu...