Legendarni Alesandro Kostakurta priča o svojim utiscima o dvojici najvećih fudbalera koje je Argentina iznedrila...

U Argentini je u poslednjih desetak godina najveće fudbalsko pitanje vrlo jednostavno - da li je Lionel Mesi bolji fudbaler od Dijega Maradone?

Odgovori na to pitanje možda jesu mnogima komplikovani, ali legendarni Alesandro Kostakurta ima svog favorita u toj trci.

Čuveni fudbaler Milana koji je tokom 20 godina nosio dres "rosonera" rešio je da i sam učestvuje u toj debati.

On je govoreći za "Skaj sport Italija" odgovorio na pomenuto pitanje, a jedan je od retkih fudbalera koji je imao prilike da se na terenu susretne i sa Maradonom i Mesijem.

Uprkos tome što je "Pibe" stariji od Mesija 27 godina, Kostakurta je u tome uspeo zbog svoje dugovečne karijere koja je u Milanu trajala od 1987. do 2007. godine.

"Pričamo o dva fudbalska velikana, ali i o dva različita perioda. Nekada smo mogli da napravimo 66 faulova na Maradoni pre nego što bismo dobili žuti karton. Sa Mesijem sada je dosta drugačije", kaže Kostakurta.

Naravno, protiv Mesija je Kostakurta ređe igrao nego protiv Maradone, ali to mu ne smeta da dođe do zaključka.

"Iako su Mesi i Maradona dvojica sličnih genijalaca, Leo je malo genijalniji od Dijega. Kada sam zaigrao protiv njega, pomislio sam da je u pitanju dete i da ću lako sa njim da izađem na kraj. Ali, posle 15 minuta igre protiv Mesija tražio sam od Anćelotija da me izmeni", poručio je Alesandro Kostakurta.