Ne može da čuje ovaj kompliment, ali bi se sigurno obradovao...

Pažnja košarkaške javnosti u poslednja dva meseca bila je pre svega usmerena na sjajni dokumentarni serijal "The Last Dance", koji se bavio finalnom sezonom Majkla Džordana u Bulsima, pa se zbog toga ponovo povela diskusija o tome da li je "MJ" zaista "najbolji ikada".

Mnogi su se javljali da prokomentarišu "GOAT debatu", i uglavnom dominira mišljenje da je Majkl Džordan zaista iznad svih, dok se povremeno čuje i glas za Lebrona Džejmsa...

Ipak, da li je iz debate nepotrebno "izbačen" Kobi Brajant?

"ESPN" je pokojnog košarkaša, koji je tragično poginuo u januaru ove godine u helikopterskoj nesreći, svrstao na tek deveto mesto liste najboljih košarkaša svih vremena, što je pomalo potcenjivački za petostrukog NBA šampiona.

Kobi Brajant je u najjaču ligu sveta ušao 1996. godine, probao je da "kopira" Majkla Džordana i zaslužio je njegovo poverenje, pa je "MJ" već posle prvog njihovog duela rekao "mali će biti dobar".

Isti stav delio je i Džordanov najvoljeniji saigrač. Skoti Pipen, koji je jedini uz "leteće visočanstvo", osvojio svih šest šampionskih prstenova u Čikagu, otišao je korak dalje i tvrdio da je Kobi Brajant možda i najbolji svih vremena.

"Kobi je bio inteligentan tip i verovao je da može da bude najbolji. Stvarno mrzim što mu nismo rekli koliko je sjajan bio", rekao je Pipen prošlog meseca u intervjuu koji se tek sada "čita".

"Pokušavao je i trudio se da bude Džordan. Kada se vratim unazad i pogledam stare snimke kažem sebi da je bio i bolji od Džordana. Toliko je vredno radio, još je došao iz srednje škole, nije išao na Severnu Karolinu kod sjajnog Dina Smita", naveo je čuveni košarkaš Čikaga.

Da je intervju objavljen možda kasnije, mnogi bi pomislili da je Skoti Pipen želeo da se "revanšira" Majku Džordanu zbog dokumentarca jer smatra da nije verno prikazan u njemu.

Ovako, verovatno je želeo da vrati Kobiju za nikad izrečene pohvale...