Pitanje koje je postavio legendarni trener Božidar Maljković, pa vrlo brzo na njega dao odgovor.

Klubovi vlasnici "A" licence odlučili su na sastanku u ponedeljak da se sezone u Evroligi i Evrokupu poništavaju, a da to znači da će naredne sezone učesnici biti isti!

Samim tim, Partizan je izgubio šansu da se plasira u Evroligu, iako je dobro stajao u oba takmičenja koja vode ka njemu. Igrali su četvrtfinale Evrokupa, imali prednost domaćeg terena do kraja sezone, dok su držali i prvo mesto u ABA ligi, s tim da se za to takmičenje čeka još konačna odluka.

Sasvim sigurno su crno-beli nezadovoljni takvim raspletom situacije, s tim da se još niko iz kluba nije oglasio na tu temu, a mnogi se pitaju i zbog čega ABA liga nema dva učesnika u Evroligi?

Čuveni srpski trener i prvi čovek OKS Božidar Maljković prilikom gostovanja na TV "Prva" kazao je da je Đordiju Bertomeuu, prvom čoveku takmičenja, rekao da nije pošteno da ABA lige daje samo jednog učesnika s obzirom na to koliko je ovaj prostor dao evropskoj košarci.

"Sada je to samo Zvezda, ali mislim da je realno da to bude bar još jedan klub. Zbog respekta prema ovoj teritoriji, ma kako se on zvao - Budućnost ili Partizan, mora da bude tu".

"Nepravda!", naglasio je čuveni trener Božidar Maljković, pa dodao:

"Oni kažu nema poklona, a šta je to Zenit više zadužio košarku evropsku od Partizana? Jasno je, imaju Gazprom iza sebe, jake ljude iza sebe, pa to je poklon. Džentlmenski bi bilo da su ubacili još dva najbolja tima iz Evrokupa. Tako bi dali svom takmičenju na značaju".

Prema odluci Evrolige, Partizan je dobio zagarantovano mesto u Evrokupu naredne sezone, ali imaju i mogućnost (kao i svi drugi koji to rezultatima ostvare) da li žele da učestvuju u FIBA Ligi šampiona.