"Na kraju krajeva, šta da kaže Zvezda?", upitao je prvi čovek Crvene zvezde prilikom gostovanja na TV "Prva" na kojoj je saopštio da je Evroliga donela realnu odluku zbog prekida sezone.

Evroliga je "presekla" u ponedeljak i mimo prvobitne ideje označila je kraj u svoja dva takmičenja.

Pandemija korona virusa bila je jača od želje za nastavkom takmičenja, pa će tako ovosezonska izdanja Evrolige i Evrokupa proteći bez šampiona, dok je određeno da zbog "poništavanja sezone" naredne godine učesnici budu isti.

Tako je Crvena zvezda mts ponovo stekla pravo da se takmiči u eliti, a prvi čovek kluba Nebojša Čović rekao je za TV "Prva" da je to "jedina ispravna, realna i poštena" odluka.

"I u skladu sa pravilima i okolnostima u kojima smo se našli", rekao je Čović.

Predsednik kluba sa Malog Kalemegdana je istakao da je Evroliga u prvi plan stavila zdravlje svih učesnima, podsetivši na slučaj preminulog doktora CSKA, istakavši da je sve vreme bio opušten pošto je detaljno proučio pravila takmičenja.

"U našoj zemlji je napravljena zamena teza, marketinškom kampanjom, odmah posle početka pandemije. Krenulo se u licitiranje, ovaj će biti prvi, onaj će biti prvi... To nije bilo u redu u ovakvim okolnostima. Možemo da očekujemo ne znam šta, ali Evroliga je zaustavljena i biće ponovoljena. Niko nikome ništa nije poklonio, a nije ni ukrao ili uzeo. Jedino nam je korona svima uzela i svi smo izgubili. To nije jedina oblast života zbog koje smo zastali. Treba gledati realno, a ko je kakve kalkulacije imao...", rekao je Nebojša Čović.

Podsetimo je da je Zvezda predlagala Evroligi da se završnica održi u Beogradu, i da su oni razmatrali tu odluku, ali su na kraju klubovi vlasnici "A" licence odlučili da "sviraju kraj".

"Ne dobija se prvak na sredini ili pred kraj sezone, esencija košarke je plej-of ili F4. Šta da kažu Efes i Barselona? Na kraju krajeva, šta da kaže Zvezda? Mi smo imali interesantan raspored i malo nam je falilo da uđemo u osam. Svi smo izgubili, ne treba da napadamo nikoga!", rekao je Čović i rekao da "nije euforičan posle ove odluke" jer će sledeća sezona biti teška.

Podsetimo, naredna sezona Evrolige trebalo bi da počne 1. oktobra.