Večiti buntovnik je u pitanju.

Odluka koja se čekala dva i po meseca (konačno) je doneta ovog popodneva: Evroliga i Evrokup prekidaju se zbog pandemije korona virusa!

Odluku su o prekidu takmičenja izglasali su klubovi vlasnici "A" licence na predlog Đordija Bertomeua, a kako piše grčki portal "Sport 24" - dogovor nije postignut jednoglasno. Odnosno, samo jedna ekipa je želela da se igra i dalje.

U pitanju je PAO čiji je kontroverzni vlasnik Dimitris Janakopulos jedini bio protiv prekida takmičenja i završetka na terenu, bez obzira na sve opasnosti o kojima je pričao Đordi Bertomeu.

Prema pisanju ovog izvora, Janakopulos je čak insistirao da se zabeleži da odluka o kraju sezone nije doneta jednoglasno i da u obrazloženju stoji da Panatinaikos nije ostvario planiran prihod, pa da su iz tog razloga insistirali da se i dalje igra.

Ostali klubovi vlasnici "A" licence (Barselona, Baskonija, Real Madrid, Olimpijakos, Makabi, Efes, Fenerbahče, Armani, Žalgiris i CSKA) zatražili su od Evrolige prekid takmičenja.

Takođe, oni su potvrdili da naredne sezone u Evroligi učestvuju isti timovi kao i u prekinutoj, što znači da će Crvena zvezda mts igrati u eliti, a Partizan u Evrokupu, dok se posle toga oglasio i prvi čovek takmičenja Đordi Bertomeu.