"Marka" napravila listu najvećih razočaranja Primere u sezoni koja je prekinuta.

Madridska "Marka" napravila je listu igrača iz klubova Primere čiji potencijal nije došao do izražaja do trenutka prekida prvenstva.

Nije bilo teško pretpostaviti da je Luka Jović označen kao razočaranje kada je reč o fudbalerima Real Madrida. Skupo plaćeni sprski napadač, čiji je transfer iz Ajntrahta prošlog leta koštao "bele" čak 60 miliona evra, nije pokazao dovoljno kako bi zadovoljio istančane ukuse i velike apetite navijača slavnog kluba, čelnika i uprave.


Jović je u svim takmičenjima odigrao 16 utakmica, a samo je jednom uspeo da se "upiše" u listu strelaca.

"Od svih pojačanja Real Madrida, Luka Jović je taj koji predvodi listu razočaranja. Srbin je došao da daje golove i bude podrška Benzemi. Njegove brojke su razočaravajuće do te mere da je čak i Marijano ispred njega u Zidanovim planovima", ocenio je autor.

Jović je prošlog leta potpisao šestogodišnji ugovor sa "kraljevskim klubom". Madriđani su, prema raznoraznim izvorima, već razmišljali da klub rasterete velike plate koja ide srpskom fudbaleru i proslede ga što pre na pozajmicu.

Pažnju na sebe Jović je skrenuo i za vreme pandemije korona virusa. Naime, on je prekršio karantin i samoizolaciju kako bi se video s devojkom Sofijom Miloševićem. Pored toga što je kritikovan od strane vlasi u Srbije, njegov potez naišao je na osudu u Španiji, ali i u nekim drugim državama.

Nekoliko dana kasnije Jović je donirao 50.000 evra za kupovinu respiratora u Srbiji.

Pored Jovića na listi najvećih razočaranja Marke nalaze se Pere Pons (Alaves), Mario Ermoso (Atletiko Madrid), Alfonso Pedraza i Borha Iglesijas (Betis), Denis Suarez (Selta), Fernando Kalero (Espanjol), Hezus Valjeho (Granada), Mark Navaro i Brajan Gil (Leganes), Luk de Jong (Sevilja), Hatem Ben Arfa (Valjadolid) i Havi Ontiveros (Viljareal).