As Mančester sitija traži da se sezona poništi

Zvezda Mančester sitija Kevin De Brujne ocenio je da bi trenutna sezona Premijer lige trebalo da bude poništena zbog pandemije virusa korona.

Belgijski kreator igre veruje da bi trenutna sezona morala da se završi, jer se plaši da bi moglo da dođe do masovnih povreda ako se bude igralo mnogo utakmica u kratkom prelaznom roku.

Premijer liga bi u petak trebalo da se sastane i odluči o sledećim koracima. Trenutna sezona je suspendovana do 30. aprila zbog pandemije, ali je opšte očekivanje da će taj rok biti produžen.

Trenutni lider na tabeli je Liverpul, koji ima 25 bodova prednosti devet kola pre kraja, i trebaju mu samo dve pobede da bi postao šampion. Ako se sezona poništi, "crveni" bi ostali bez prve titule posle 30 godina.

De Brujne jeste priznao da bi voleo da se sezona završila, ali misli da bezbednost igrača treba da bude na prvom mestu, tako da zvaničnici nemaju nikakvih drugih mogućnosti osim da otkažu sezonu.

"Nemam pojma da li ćemo ponovo igrati. U Engleskoj žele da čekaju koliko god treba pre nego što donesu odluku. Ali, kao fudbaleru, to mi nije očigledno. Ne radite ništa šest nedelja, pa normalno da vam treba tri do četiri nedelje priprema. Ako počnemo odmah, svi će biti povređeni posle nekoliko utakmica. To ne može biti namera", rekao je De Brujne za belgijski Het Laatste Nieuws.

"Bilo bi šteta ranije završiti posle ovako odlične sezone, ali ako bi se tako izbegli problemi za sledeću, to se prosto mora uraditi", istakao je 28-godišnjak.

On je rekao da se on i njegova porodica nalaze u samoizolaciji pošto su mu supruga i dvoje dece bili bolesni.

"Moj najmlađi sin se razboleo, pa najstariji, a onda i supruga. Imali su simptome, ali nemam pojma da li je korona virus ili nije. U samoizolaciji smo i sada je svima ponovo dobro", rekao je De Brujne.