Đovani Koboli Đilji, nekadašnji predsednik Juventusa, razočaran je ponašanjem igrača sa platom od 31 miliona evra po sezoni.

/piše: Nebojša Šatara, Banjaluka - mondo.ba/

Bivši predsjednik Juvea smatra da je odlazak portugalskog napadača u Madeiru podstakla i ostale igrače crno-bijelih da napuste Torino u doba pandemije koronavirusa, koji je jako pogodio sjever Italije.

Portugalcu je dopušteno da se vrati na rodnu Madeiru prije nego što je javni život u Italiji potpuno zaustavljen, a cijela ekipa Juvea provela je u karantinu nakon što je Danijele Rugani bio pozitivan na Covid-19.


Ronaldo se vratio u Portugal zbog moždanog udara majke Marije Dolores, koja je otpuštena iz bolnice i nastavila je oporavak u privatnoj medicinskoj ustanovi.

Prema mišljenju Đilija, njen sin se bavi samo skretanjem pažnje na sebe fotografisanjem pored bazena, a zbog njegovog odlaska iz Torina, Juve je morao da pusti i Gonzala Iguaina, Miralema Pjanića i Daglasa Kostu da se pridruže porodicama izvan Italije.

"Situacija u Juventusu se zakomplikovala kad je Kristijano Ronaldo otišao. Rekao je da odlazi u Portugal zbog majke, ali sada se čini samo da se slika pored bazena. Kad je za Portugalca napravljen izuzetak, stvari su se raspadale i drugi su htjeli da odu. To nije smjelo biti ovako, već su svi morali da budu u karantinu", izjavio je Đilji za italijanske medije.

Cristiano Ronaldo blasted by ex-Juventus chief Giovanni coblli Gigli ,who raged ‘he only takes pictures by pool’ while in coronavirus lockdownFollow me for morepic.twitter.com/MsHpclAMNx

Bivši prvi čovjek "bjankonera" priznao je da je Juve bio satjeran u ćošak kada je u pitanju odlazak zvijezda izvan Italije. Mišljenja je da će aktuelnom šampionu biti teško da se vrati u takmičarsku formu kad se nastavi Serija A.

"Sada je jednostavno kritikovati, ali ne znam zašto su igrači željeli da napuste Italiju. Kada se vrate, biće im teže da se vrate u formu jer će morati da provedu dodatnih 14 dana u karantinu", dodao je Đilji.

Ronaldo je donirao milion evra za borbu protiv pandemije koronavirusa.