Konkretno, igralo bi se u junu i julu.

Sastanak čelnika Evrolige u sredu samo je produžio neizvesnost oko ishoda sezone 2019/20, što u slučaju ABA konkurencije znači i - ishoda lobiranja za učešće u narednoj.

Kancelarija u Barseloni bila je u mnogo čemu jasna u sredu, osim u jednoj stvari - do kada će čekanje potrajati?

Drugim rečima, šta će biti granica posle koje će plan o takmičarskom završetku sezone morati da padne u vodu.

Portal "Eurohoops" objavio je danas da bi čekanje moglo da se otegne do kraja maja, odnosno duže od dva meseca, do kada bi tehnički mogla da bude doneta odluka o završetku sezone na terenu, bez navijača.

Konkretno, igralo bi se u junu i julu.

Pozivajući se na razgovor sa izvršnim direktorom Evrolige, Edvardom Skotom, prema "idealnom scenariju" sezona bi bila nastavljena tokom maja. Samo tako bi trenutni format, sa pauzama, mogao da ostane na snazi.

Ako pauza bude potrajala do kraja petog meseca u godini, ni to neće značiti odustajanje od završetka sezone na parketu, već samo "sabijanje" termina tako da utakmice poslednjih šest kola, četvrtfinala i Fajnal-fora budu odigrane praktilčno u ligaškom tempu.

Ono što će igrače i trenere posebno interesovati, Evroliga je prema informacijama "Eurohoops" portala u svakoj varijanti računala dve nedelje za pripreme igrača.

U istom tekstu, generalni menadžer Žalgirisa, Paulijus Motiejunas, odbacio je mogućnost da sezona bude završena u avgustu, prihvatajući jul kao jednu od poslednjih mogućih opcija - jer bi i ona značila produžetak saradnje sa igračima u odnosu na već potpisane ugovore.

Većina ugovora ističe 30. juna.