Španski košarkaš poreklom sa naših prostora, za klupski sajt je govorio o trenutnoj situaciji u svetu.

Da je Nikola Mirotić veliki humanitarac, znalo se od ranije. Nesebična pomoć ugroženim grupama prati ga kroz celu karijeru, a sada sjajni igrač Barselone ima poruku koja je u skladu sa preporukama lekara.

Čovek koji je nakon ispadanja iz španskog kupa posetio Crnu Goru kako bi predvodio jednu od litija, sada narodu u Srbiji i Crnoj Gori poručuje da ostane ujedinjen, da sluša lekare i da ostane kod kuće.

Sve ovo je bivši NBA igrač rekao za klupski sajt košarkaške sekcije tima iz Katalonije. Pričao je i o još nekim stvarima.

''Ovo je neobična situacija, niko nije mogao da pretpostavi da će se desiti. Patim mnogo, zbog ljudi koji su u teškoj poziciji i zbog svoje familije u Crnoj Gori i Srbiji. Ni bolnice nisu bile spremne za ovako nešto. Sada je najbitnije da ostanemo ujedinjeni, da poštujemo savete lekara i da budemo u svojim domovima. To je način da se izborimo protiv virusa u ovoj borbi''.

Pored saveta koje ima za Špance, ali i ljude sa ovih prostora, košarkaš Barselone je posebno morao da se obrati lekarima. Kako on kaže, pravim herojima u ovom trenutku.

''Želeo bih da pokažem zahvalnost prema medicinskom osoblju. Oni rade sjajan posao, njihova uloga je neprocenjiva i oni rizikuju voje živote zbog nas. Hvala im'', rekao je Nikola Mirotić.

Najveće pojačanje Barselone prethodnog leta je ove sezone opravdao uloženi novac katalonskog tima. Na mečevima Evrolige je prosečno beležio 19 poena, uz 6.9 skokova po meču. Najbolje partije je pružio protiv Himkija i Bajerna, kojima je ubacio 28 poena.