Sve je moguće i bolje ikad nego nikad

Teškaški šampion Tajson Fjuri i bivši vlasnik WBC pojasa Diontej Vajlder mogli bi da se sastanu treći put u oktobru, najavio je promoter Frenk Voren.

Fjuri je prošlog meseca tehničkim nokautom zaustavio Vajldera u sedmoj rundi i osvojio najprestižniji zvanični pojas, oduzevši ga od rivala. Prva borba održana je decembra 2018. i završena je kontroverznim nerešenim rezultatom.

Vajlder je posle toga iskoristio klauzulu kojom ima pravo na treći meč, koji je prvobitno zakazan za 18. jul, ali zbog pandemije virusa korona to sada nije moguće.

"Borba se neće desiti 18. jula. Sportska komisija Nevade rekla je da nema boksa u dogledno vreme, a Las Vegas je zatvorio sva kazina. Tamo je grad duhova. Niko ne zna šta će se desiti sledećg dana, a svi možemo da se nadamo najboljem, a borbu da gurnemo u oktobar", rekao je Voren.

Postojala je ideja i da se borba održi bez prisustva publike, ali se promoter slaže da to nema smisla.

"To se prosto neće desiti. Ovi momci su prevelika imena da bi se borili bez publike", rekao je Voren.

To znači da ćemo borbu koju svi želimo gledati verovatno još kasnije. U pitanju je, naravno, britanski okršaj Fjurija i Entonija Džošue, koji drži preostala tri velika pojasa. Ta borba bi nam dala prvog neospornog šampiona teške kategorije još od Lenoksa Luisa, koji je držao sva četiri zvanična i naslednu titulu časopisa Ring još početkom veka.

Džošua ima zakazanu borbu sa obaveznim izazivačem Kubratom Pulevim iz Bugarske. Taj meč zakazan je za 20. jun na stadionu Totenhema u Londonu, ali će se i on verovatno pomeriti, jer ako se Premijer liga nastavi, trajaće i u junu,

"Tajson ima ugovornu obavezu da boksuje treći meč sa Vajlderom, tako da je jako teško pričati o Džošui. Tajson je kod kuće sa porodicom, radi najbolje što može da ostane u formi, ali njemu je isto kao svima nama. Ovo je užasna pozicija u kojoj se nalazimo i nadam se da će ubrzo proći", rekao je Voren.