Najveća MMA zvezda danima poziva ljude da se čuvaju, a sada kupuje i opremu za bolnice

Najveća aktivna zvezda mešovitih borilačkih veština (MMA) Konor Mekgregor objavio je da planira da bolnicama u Irskoj kupi zaštitnu opremu u vrednosti od milion evra.

Mekgregor je na Tviteru objavio svoju privatnu prepisku sa irskim ministrom finansija Paskalom Donahoom u kojoj je nabrojao šta je sve uradio za širenje svesti o društvenom distanciranju i izolaciji, ali i o donaciji opreme.

Ovo je usledilo samo dan pošto je Mekgregor pozvao vlasti Irske da uvedu zabranu kretanja i strožije mere prema onima koji ne poštuju preporuke o držanju distance.

"Kupujem opremu za ličnu zaštitu u vrednosti od milion evra, koja će biti raspoređena bolnicama koje se bore u regionu", kaže između ostalog Mekgregor u dugačkom odgovoru.

Thank you sincerely for your message, Minister Paschal Donohoe.
Here is my reply.pic.twitter.com/0NcnVgrKaA

Ministar Donahou je započeo prepisku posle strastvenog videa koji je Mekgregor objavio u utorak, i zamolio je sportistu da prenese drugima važnost društvenog udaljavanja na svojim jako popularnim društvenim mrežama.

Poslednje brojke, objavljene u sredu uveče, pokazuju da je broj zaraženih u Irskoj 1.564. Do sada je devet osoba preminulo.