Španski teniser Rafael Nadal poštuje preporuke vezane za pandemiju korona virusa i zatvoren je u svojoj kući na Majorci

Rafael Nadal, kao i ostali teniseri, napustio je teren nakon što je ATP doneo odluku o suspenziji sezone nakon pandemije korona virusa.

Turneja u SAD je prekinuta pre početka mastersa u Indijan Velsu, a onda je otkazan i Majami, i svi teniseri vratili su se kućama.

Prvobitni plan bio je da sezona bude stopirana do kraja aprila, a budući da borba sa opakom infekcijom traje, odlučeno je da se sigurno neće igrati do početka juna, zbog čega je već odložen i Rolan Garos, ali i Olimpijske igre u Tokiju.

Nadal se, sa ostalim teniserima poslednjim letovima pre zatvaranja granica vratio iz SAD u Evropu. U rodnoj Majorci pomagao je u svojoj akademiji i trenirao, pokušavajući da održi kondiciju, ali je onda poslušao savete stručnjaka i "zatvorio" se u kuću.

Iz izolacije poslao je zanimljive fotografije. Rafa je pokazao kako je osim na teniskom terenu vešt i u kuhinji. Napisao je kako kuva za svoju suprugu Ćisku, ali nije otkrio šta tačno sprema. Sudeći prema izrazu lica, nije mu, izgleda, išlo "glatko".

Hola a todos! Aquí estoy de nuevo... hoy también toca cocinar para mi y para mi mujer... a ver si sabéis qué estaba haciendo.. la respuesta más tarde... Espero que todos estéis bien y en casa cuidándose. Fuerza y ánimo #yomequedoencasa #iostoacasa #tuttoandràbene #jerestechezmoi #istayhome #tennisathome well actually #cookingathome

A post shared byRafa Nadal(@rafaelnadal) onMar 24, 2020 at 8:43am PDT

Poslao je jasnu poruku svima da postoji mnogo stvari koje svi mogu raditi zatvoreni u četiri zida, između ostalog i da usavrše kulinarske veštine.

"Nadam se da ste dobro i da ste kod kuće. Snaga i hrabrost", napisao je Nadal uz dve fotografije na Instagramu na kojima se vidi da pokušava da pripremi neki "specijalitet".

Španija je jedna od zemalja sa najvećim brojem zaraženih i umrlih od korona virusa. U toj zemlji čak 47.610 osoba inficirano je virusom Covid-19, a 3.434 osobe je preminulo, čime je ona prestigla Kinu, gde je stradalo 3.285 ljudi.