"Tužan sam što su odložene Olimpijske igre, ali sam siguran da je to prava odluka zbog kolektivnog zdravlja svih ucesnika".

Novak Đoković izabrao je prošle jeseni ATP turnir u Tokiju kako bi "osetio atmosferu" u najvećem gradu na svetu i bio što spremniji za početak Olimpijskih igara 2020. 

To iskustvo moraće da sačuva za 2021.

Took this photo last year in Japan. I’m sad the@olympicsare postponed, but I am sure it‘s the right decision for the collective health of everyone involved. Let’s look forward to Tokyo#Olympics2021pic.twitter.com/nba0qvcAGC


Deleći sa pratiocima fotku koju je uslikao posle titule u Japanu, svetski "Broj 1" pohvalio je odluku MOK-a da pomeri Igre za godinu dana.

"Ova fotografija nastala je prošle godine u Japanu. Tužan sam što su odložene Olimpijske igre, ali sam siguran da je to prava odluka zbog kolektivnog zdravlja svih ucesnika. Jedva čekam Igre u Tokiju 2021. godine", napisao je Đoković.

Srpski teniser igrao je na turniru u Tokiju prošle godine i osvojio titulu kako bi što spremnije dočekao olimpijski turnir.

Zlato za Srbiju na OI njegova je velika želja, pošto do sada ima samo bronzanu medalju osvojenu u Pekingu 2008. godine.

U Londonu 2012. godine izgubio je u polufinalu od Endija Mareja, a potom od Huana Martina Del Potra u meču za bronzu, dok je pre četiri godinu u Riju eliminisan na startu, takođe od Argentinca.