Košarkaška reprezentacija SAD nema razloga za brigu, ključni ljudi ne idu nikuda

Olimpijske igre u Tokiju i zvanično su odložene za 2021. godinu, ali vrh košarkaške reprezentacije SAD ostaje na svom mestu!

Direktor "košarkaškog saveza" SAD Džeri Kolanđelo i "selektor" Greg Popović neće menjati svoje uloge. Ovime su i zvanično raspršena sva nagađanja o budućnosti dvojice lidera.

"Svi koji su se obavezali za 2020. su i dalje tu, svi smo ovde i svi smo predani. Važno je da izađemo na kraj sa nepoznatima i ovim virusom. I ovo će takođe proći i vratićemo se za dobrobit svih", rekao je Kolanđelo, a preneo ESPN.

Kolanđelo i Popović su ranije ove godine objavili prošireni spisak sa 44 igrača, prepuna najvećih NBA zvezda, kao što su Lebron Džejms, Stefen Kari, Kavaj Lenard, Džejms Harden ili Kevin Durent, koji su svi izrazili želju da osvoje zlatnu medalju.

Sve ovo je, naravno, još neizvesno, pošto se ne zna ni kada će se NBA nastaviti, a ni tačan datum Olimpijskih igara. Sve zavisi od toga kako će svet izaći na kraj sa virusom korona.

Komesar NBA Adam Silver rekao je da je moguće da će se kompletan kalendar pomeriti unapred, niko ne želi da se takmičenje otkazuje, pa tako da će se utakmice igrati i tokom leta.

Jasno je da ništa nije sigurno, ali postoji mogućnost i da dođe do konflikta rasporeda NBA i Olimpijskih igara.

"Pratićemo vođu. Moramo da sačekamo da vidimo kako će se sve postaviti, a onda ćemo se prilagoditi. Naši igrači su NBA igrači pre svega, suočimo se s tim", rekao je Kolanđelo.

Problem sa menjanjem termina je što je NBA ogromna organizacija sa mnogo novca, a Olimpijske igre su možda jedina koja može da joj parira po tome. U oba slučaja se rasporedi prave godinama unapred, tako da se sada stvarno još ništa ne zna što se tiče egzibicionih utakmica i priprema.