"Odakle im ideja da je bilo ko znao šta će se dogoditi", pitao je Tipsarević.

"To je totalno glup i kretenski potez nekih ATP igrača", rekao je Janko Tipsarević sinoć u "Skype" uključenju u studio tokom emisije kolege Igora Miklje na "Sportklubu" i napomenuo da Novak Đoković nije jedini napustio Majami "pre ostalih".

"Odakle im ideja da je bilo ko ranije znao šta će se desiti, pa i Novak? Rafa je otišao dan ranije, pa mu niko ništa nije rekao".

Tipsarević je otkrio detalj na koji Tejlor Fric nije obratio pažnju optužujući svetskog "Broja 1" i predsednika Unije profesionalnih tenisera da je imao eksluzivnu informaciju o otkazivanju turnira u Majami takođe "pre ostalih".

"NOVAKOVA ODLUKA NEMA VEZE SA BILO KAKVOM DOJAVOM"

Đokovićeva odluka o povratku u Evropu, "tik" pre mere koju je pred talasom pandemije doneo predsednik SAD, Donald Tramp, nije zavisila od toga da li će drugi masters turnir u sezoni biti održan ili ne.

"Odluka da Novak i svi mi odemo kući nema veze sa bilo kakvom dojavom iz ATP saveta, čak i da smo znali nešto ranije svakako bismo otišli kućama. Kada pričamo o otkazivanju, toliko se informacija pojavilo u kratkom roku, sve je brzo eskaliralo, vidite to i sami. Uhvatili smo jedan od poslednjih letova za Evropu", pričao je Tipsarević iz svog doma u Beogradu i napomenuo:

"Totalno je glupo da neko napadne Novaka koji je nekad i suviše iskren sa igračima, prema svima... Uvek kaže šta će uraditi, 'to na um, to na drum'".

POSLE TOKIJA, TRI "UZASTOPNA" GREN SLEMA?


Posle odluke ATP tura da produži najkraću moguću pauzu usled pandemije korona virusa, pojavila se mogućnost da sezona 2020. bude završena sa tri "uzastopna" gren slema u dva, dva i po meseca naredne jeseni.

U ovom trenutku, ipak, verujemo da Đokovića i konkurenciju više zanima šta će biti sa Olimpijskim igrama u Tokiju. Janko je očekivao da će ih kao tek "penzionisani" teniser gledati preko televizije, ali ne i da će to izgledati baš ovako.