Tako barem tvrdi prvi čovek francuskog tenisa.

Sve je očiglednije da ćemo Gren slem turnir našljaci gledati kad mu vreme nije. Zapravo, od 20. septembra pa do prih dana oktobra, u terminu koji bi mogao da utiče i na Vimbldon i na US Open.

Ovakvu odluku su u Parizu doneli nakon što je postalo jasno da turnir neće moći da se održi u standardnom terminu. Zapravo, cela sezona je suspendovana do početka juna.

Vest o pomeranju Rolan Garosa nije dobro primljena u teniskoj javnosti. Mnogim igračima, ali i ostalim ljudima uključenim u ovaj sport, nije baš jasno kako se došlo do ove promene.

Najnovije vesti daju drugačiji ugao gledanja. Predsednik Teniske federacije Francuske Bernar Žudičeli dao nam je nove informacije o slučaju.

''Ne znam zašto se neki bune, ne razumem reakcije nekih od ljudi iz ATP. Direktor turnira Gi Forše je kontaktirao sa Nadalom. bila je to teška odluka, ali smo mi posvećeni održavanju turnira'', istakao je prvi čovek francuskog tenisa.

Ovo bi moglo da stavi Rafaela Nadala u nezgodan položaj, pošto ostatak teniskog karavana nije presrećan odlukom. Ostaje da se vidi da li će zbog turnira u Parizu Španac menjati svoj kalendar i eventualno propustiti američke turnire na brzom betonu.