Scena kakvu ne možete nigde videti dogodila se na stadionu kluba Radža Kazablanka.

Navijači sa severa Afrike često znaju da oduševe fantastičnom atmosferom koju prave na stadionima. Tako su Alžirci i Marokanci veoma popularni u navijačkim krugovima, a tamošnji timovi često igraju pre punim stadionima.

Postoji i druga strana priče, a ona nije baš uobičajena. Navijači Radža Kazablanke, jednog od najpoznatijih timova iz Maroka, učestvovali su u žrtvenom ritualu na stadionu svog kluba.

Česte povrede u klubu su naterale ljude kojima je Radža omiljeni tim da se zapitaju šta se to dešava sa njima. Shvatili su da ovako neće moći dalje, pa su odlučili da pristupe ne baš čestim metodama u civilizovanom svetu.

Saradnja sa čelnicima kluba dovela je do žrtvovanja ovna na stadionu, a navijači su kasnije meso životinje razdelili zaposlenima u klubu. Očekuju da će žrtvovanje životinje doneti zdravlje igračima.

Javna ceremonija je upriličena na stadionu prethodnog vikenda, a sve zbog 12 povreda koje su zadesile igrače ove sezone. Neki od njih su završili sezonu, mnoge čeka duga pauza, a izazovi za Radžu tek predstoje u završnici sezone.

Marokanski tim će u četvrtfinalu Lige šampiona za afrički kontinent igrati protiv Mazembea, a prvi susret ova dva tima je na programu krajem februara. Pored toga, Radža Kazablanku očekuje i revanš polufinala u Arapskom kupu šampiona, još jednom međunarodnom takmičenju koje igraju.

Po nekim informacijama, čelnici i navijači tima iz Kazablanke su se već jednom opredelili za ovakav potez. Oni su 2006. godine žrtvovali jagnje, što je takođe čin kakav nismo često imali prilike da vidimo na sportskim borilištima.

Prethodni put žrtvovanje nije dalo očekivane rezultate, pošto je jagnje stradalo zbog loših rezultata kluba. Naredna titula je došla tek tri godine nakon tog događaja, što je preveliki period za najtrofejniji marokanski klub.