Iako je jedan od najvećih španskih talenata, ipak će bar do leta čekati šansu da igra takmičarski fudbal.

Veliki španski talenat Dani Sebaljos nalazi se u komplikovanoj situaciji.

Prošlog leta je uz Danija Olma i Fabijana Ruiza bio heroj trijumfa svoje U-21 reprezentacije na Evropskom prvenstvu, a dve godine pre toga bio je najbolji igrač tog turnira u istoj konkurenciji.

Za njegovo znanje se odavno zna, kao i za to da su pred njim sigurno velike stvari. Međutim, još se ne zna gde će taj talenat pokazivati na terenu.

Odmah posle selidbe u Arsenal, Sebaljos je dobijao šansu kod Unaja Emerija i bio redovno na terenu. Ipak, dok je sezona odmicala, on je sve manje dobijao šansu, pa je pokidao mišić, pa je postao potpuno skrajnut.

U takvoj situaciji Valensija je imala ideju da ga preuzme i da ojača tim koji će ove nedelje ostati bez Rodriga, koji prelazi u Barselonu.

Međutim, to se neće dogoditi.

Fudbalski klub Real Madrid stopirao je prelazak Danija Sebaljosa u Valensiju, preneli su večeras španski mediji. Navedeno je da je uprava "kraljevskog kluba" zaustavila tu selidbu jer bi u suprotnom Madriđani direktno pojačali rivala u borbi za titulu.

Dakle, kreativni vezista će do daljeg ostati (nezadovoljan) u Londonu, dok će Valensija novo rešenje za ofanzivu ipak morati da nađe negde drugde.

Posle 21 odigranog kola Primere Real je prvi na tabeli sa 46 osvojenih bodova, tri više od Barselone i 12 više od Valensije, koja je sedma.