Jedan od najiskusnijih naših vaterpolista samo je još na Svetskom prvenstvu u Barseloni (2013. godine) ispao pre polufinala...

/od reportera MONDA sa Evropskog prvenstva u Budimpešti - Milutina Vujičića/

Vaterpolo reprezentacija Srbije "skinuta" je sa evropskog trona u sredu kada je "furija" slavila posle peteraca, tako da su "delfini" morali da se okrenu razigravanju od petog do osmog mesta, koje je obično rezervisano za manje kvalitetne ekipe.

Preko puta u bazenu su bili Grci, ali u glavama su i dalje Španci…


"Delfini" su imali dovoljno kvaliteta da bez većeg "zapinjanja" pobede Grke u prvoj od dve utakmice razigravanja, ali evidentno je da i dalje postoji žal za porazom 48 sati ranije.

"Hteli smo da se borimo za prvo mesto, ne za peto ili sedmo, ovo je neobično za nas. Tek drugi put od kada nastupam za reprezentaciju, a to je 15 godina - ne igramo u polufinalu", kazao je Andrija Prlainović koga je poraz posebno pogodio.

"Odigrali smo kao tim protiv Grčke, bilo je lepo za gledanje i mi smo se lepo osećali u bazenu. To nas vraća u pravi ritam posle poraza od Španije".

Sledi nam duel sa svetskim prvacima "azurima" koji su takođe očekivali više od ovog EP.


"Nadamo se da ćemo se i protiv Italije pokazati u pravom svetlu", kazao je Prlainović i potom poslao jasnu poruku da je ovo bila samo "usputna stanica" do Tokija.

"Imamo taj luksuz da možemo da razmišljamo samo o Olimpijskim igrama. Sve usmeravamo da budemo pravi u Tokiju i ovaj turnir je poslužio da vidimo naše sposobnosti i popravimo sve do OI, tako da tamo odemo u najboljem mogućem stanju".

Meč između Srbije i Italije za peto mesto igra se u nedelju od 16 časova.