Crna Gora nije uspela da ostvari iznenađenje i savlada domaću selekciju.

Evropsko prvenstvo u Budimpešti je pre šest godina bilo traumatično za selekciju Mađarske, ali sada su na putu da ostvare glavni cilj i svoje zlatnu medalju.

CRNA GORA - MAĐARSKA 8:10 (2:1, 1:3, 2:4, 3:2)

Prošli put kada je EP bilo organizovano u prestonici Mađarske, domaćin je bio rutinski savladan od Srbije. Ipak, Crna Gora nešto slično nije uspela da učini ovoga puta.

Mađarska je do tek trećeg finala Evropskog prvenstva u 21. veku stigla tako što je "prelomila" meč u svoju korist tokom druge i treće četvrtine.

Tada su postigli čak sedam od svojih 10 golova i koristili svaku grešku Crnogoraca. Svaki igrač više činio se kao siguran gol za domaće i sada će imati priliku da se posle šest godina iskupe svojim navijačima za poraz u finalu EP takođe u Budimpešti.

Najbolji strelac u pobedničkom timu bio je Deneš Varga sa četiri gola, dok je u selekciji Crne Gore tri pogotka postigao Đuro Radović

U finalu ih ne čekaju "delfini", već furiozni Španci koji su prethodno savladali Hrvatsku.

Tako će se za bronzu u nedelju boriti "barakude" i "ajkule", dok će Mađari pokušati da se popnu na krov Evrope prvi put od 1999. godine. Španija, sa druge strane, će igrati svoje treće finale, a drugo uzastopno.

CRNA GORA: Radović 3 gola, Pjesivac 2, Drašković 1, Đurđić 1, Petković 1.

MAĐARSKA: Varga 4 gola, Zalanki 2, Vamoš 1, Pol 1, Erdelji 1, Mezei 1.

NEDELJA, 26. JANUAR

Za treće mesto

Hrvatska - Crna Gora 17.30

Finale

Španija - Mađarska 19.00