Sevilja je imala šansu da bar dva sata bude prva na tabeli, ali je pala s trećeg na četvrto mesto.

Treći je sada Atletik Bilbao.

Gostovanje na "San Mamesu" ispostavilo se kao kobno za ekipu Horhea Sampaolija koja je do ove subote uveče bila neporažena u Primeri. Više nije:

Atletik – Sevilja 3:1 (1:0), uz sulud potez golmana gostiju Salvatorea Sirigua, koji je u 88. minutu dobio direktan crveni karton zbog toga što je namerno udario Arica Adurica laktom u leđa.

Da sve bude gore, Sirigu je u tom trenutku imao loptu u svojim rukama i mogao je da započne akciju Andalužana za moguće izjednačenje, ali se sve završilo njegovim isključenjem i penalom, s ozbirom na to da je Italijan "žutu minutu" doživeo u svom kaznenom prostoru.

Aduric je lagano poentirao sa bele tačke i učinio da Sevilja tri puta bude kažnjena za jednu glupost iskusnog Sirigua, koji će imati sigurno neprijatan razgovor sa svojim temperamentnim trenerom, bivšim selektorom Čilea.

Izvor: YouTubeBilbao Ernestea Valverdea zabeležio je četvrtu uzastopnu pobedu u Primeri, računajući od poraza od Barselone 0:1, tako da konkurenciju posmatra sa viske treće pozicije, iznad koje su samo Barselona i Real Madrid.

Evo svih golova sa "San Mamesa".

Izvor: YouTube