"Što se tiče igrača, oni koji kažu da im se format sviđa zbog više odmora pričaju gluposti", kazao je legendarni Pilić.

Dejvis kup u novom ruhu od ove sezone!

Novi format "reprezentativnog takmičenja" predstavljen je javnosti ove nedelje u Madridu gde se 18 timova bori za pehar, na potpuno drugačiji način nego do sada. Nekima se novi sistem dopada, mnogi igrači su ga javno hvalili, ali ima i onih koji su protiv ove promene...

Jedan od onih koji su negativno reagovali na novi Dejvis kup je i legendarni Niki Pilić - čovek koji se proslavio u "starom" sistemu

Sa reprezentacijama Nemačke, Hrvatske i Srbije učestvovao je u osvajanju pet trofeja.

"Skandalozno je da neki fudbaler (Đerar Pike prim. aut.) i Japanac (Hiroši Mikitani prim. aut) mogu uništiti preko 100 godina teniske tradicije", rekao je Niki Pilić.

"Vidim da su brojni teniseri iz vrha odlučili da igraju... Što se tiče posete, kad igra Nadal ima gledalaca, ali gledao sam i Rusiju protiv Hrvatske, tada je bilo 20 Rusa i 50 Hrvata na tribinama. Poluprazna dvorana. Na mečevima Kolumbije i Belgije skoro nije bilo nikoga. Sve to izgleda dosta luksuzno, a na kraju publike nema ako ne igra Španija".


Prethodno je štoper Barselone, u poslednjih nekoliko godina i viđeniji biznismen, Đerar Pike zajedno sa kompanijom Rakuten "otkupio prava" na Dejvis kup za sledećih 25 godina i odlučio da postavi novi, atraktivniji i brži format.

"Što se tiče igrača, oni koji kažu da im se format sviđa zbog više odmora pričaju gluposti. Većina njih igra oko 20 turnira godišnje, pogledajte Federera, Nadala i Đokovića. Mogli su se dogovoriti da se igra na dva dobijena seta, reprezentacije da se podele u dve grupe i umesto četiri nedelje da se igra u dve nedelje", kazao je Pilić i zaključio:

"Novac je odigrao veliku ulogu, to je pogrešan sistem, ali eto... Igraju Nadal i Đoković, ali ja nisam zadovoljan. Mogli su napraviti dosta bolje od ovoga".