"Može biti i neozbiljan trener...", rekao je Italijan kada je upitan o "neobjašnjivim" padovima u igri njegovih igrača u finišu meča.

"Uspeli smo da dođemo u TOP 16, to je najvažnije".

Ovo su bile prve reči Andree Trinkijerija posle čudne utakmice u Areni i pobede Partizana nad Ritasom (86:81) kojim je obezbeđen nastavak takmičenja u Evrokupu.

Bilo je dobrih, bilo je loših momenata u igri Partizana, ali na kraju je najvažnije da se "valjak" posle dva poraza u Evrokupu vratio na pobednički put. Istina, mogli su crno-beli dosta ranije da reše pitanje pobednika pošto su vodili i 17 poena razlike, ali biće zadovoljni i sa pet.

"Rival je bio težak, nikada se ne predaju, dvaput su pobedili Lokomotivu, a mi smo imali dobre i loše momente. Najvažnije je na kraju bilo pobediti, zaslužili smo to na kraju, imali smo dva momenta nadahnuća u prvom i drugom poluvremenu za prednost, ali moramo da naučimo da čuvamo tu razliku, a ne da nas rival stiže", kazao je Andrea Trinkijeri i potom se obratio svojim igračima.

"Ako hoćemo da budemo uspešni ne smemo da promašimo šest penala u poslednja dva minuta".

Na konstataciju da su igrači u finišu utakmice bili "pomalo neozbiljni" Italijan je stao u zaštitu svojih košarkaša i pokušao da objasni zbog čega su imali toliko problema da zadrže veliku razliku protiv upornog Ritasa.

"Može biti i neozbiljan trener...", rekao je Trinkijeri."Ja ne mislim da su moji igrači neozbiljni. To što se nije desilo nije prihvatljivo, mislim da nam treba malo odmora... Kopamo već dugo. Svaka utakmica je bila važna. Derbi, pa ova utakmica, pre toga smo izgubili dve sa Venecijom i Tofašom, a ja ću raditi na tome da to izgleda malo bolje kada idemo na +15 ili +17, da to malo pametnije ispeglamo!".

"Uveren sam da to nije do neozbiljnosti, imamo problema koje ćemo sigurno rešiti".

Trinkijeri je dodao i da klub "mora da pomogne igračima ako se puno troše", priče čemu je verovatno mislio na pojačanja koja će doći u idućem periodu, dok je objasnio i da Novica Veličković nije igrao zbog prevelike potrošnje u derbiju.

"Nismo našli novo koleno za danas", našalio se Trinkijeri koji je postao mnogo ozbiljniji kada je upitan zbog čega je dobio tehničku na poluvremenu.

"Mislim da znam svoj posao, tražio sam tajm-aut pre njihovog šuta, ali me nisu gledali kada sam tražio i nismo dobili tajm-aut iako sam ga tražio na vreme. Ne znam šta su radili, gledali kako je dobra utakmica? Tehnička greška je jer sam poludeo, to je normalno. Zamislite da je to bilo na kraju utakmice...", kazao je Italijan na kraju konferencije.

Sledi dvonedeljna pauza u Evrokupu, a Partizan sledeći meč igra protiv Lokomotive (11. decembar) u gostima.