Razlog su izgubljene lopte njegovih igrača...

U izveštaju utakmice Zadar - Partizan (57:72), najavili smo da će trener Andrea Trinkijeri sigurno imati povoda za brigu zbog pojedinih stvari u igri svog tima, a tako je i bilo...

Trener crno-belih na konferenciji za medije kratko je ocenio da smatra da je njegova ekipa zaslužila četvrtu pobedu u ABA ligi, što zaista nijednog trenutka nije dolazilo u pitanje, ali je očekivano najviše zamerki imao na broj izgubljenih lopti.

"Ja mislim da smo zaslužili pobedu, nije to bilo ništa fantastično, ali dosta smo dobro otvorili i imali smo dovoljno dobrih momenata i na kraju zaslužili trijumf", kazao je Trinkijeri i dodao:

"Problem su 21 izgubljena lopta (statistika kaže 20, prim. aut.), to me malo sramotada vam iskreno kažem, ali nama je najvažnije bilo da dobijemo posle loše utakmice u Evrokupu. Došli smo ovde, probali smo da zavrtimo malo brže nego inače, da budemo sveži, možda izgleda da smo puno šutirali trojke, ali oni su parkirali autobus u reket i nije bilo prostora".

Posle kratke pauze dodao je i sledeće uz uzdah.

"Mogli smo bolje šutirati, ali nije to na kraju tako loše", zaključio je Italijan.

Bila je vrlo zanimljiva i njegova reakcija tokom jednog tajm-auta u prvom poluvremenu, kada je "sočno" opsovao, ali to je sve bilo u cilju "drmanja" ekipe. Partizanu sledi meč sa Tofašom u Evrokupu, pa potom "večiti" derbi sa Crvenom zvezdom pred svojim navijačima.